2014. február 10., hétfő 13:34

Otthontanulós találkozó

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

2014. február 8.

Budapest XI., Fonó Budai Zeneház

 

Magántanuló gyermeket és gyermekeket nevelő szülők előadásait hallgathattuk meg. Köztük volt Fóti Péter, több sikeres könyv szerzője a témában, illetve pszichológusok, Turi Nagy Éva és Szil Péter, akik nem hisznek az iskola és a szocializáció kapcsolatában.

Mint sikeres szervezetek, a nagymarosi és egri tanulóközösség mesélt mindennapjaikról, és az amerikai Clonlara iskola igazgatója tájékoztatta az érdeklődőket, hogyan segítik a magántanulók és a hatóságok problémamentes kapcsolattartását.

A Női Értékek Pártjának nevében felszólalva érveltünk a szülők választási lehetőségének bővítését szorgalmazva - a többszáz fős korosztályokra bontott városi, a 30-60 fős falusi iskola, és a magántanulói státusz között. A való élet mintájára kialakított terekkel (kertészet, boltok, műhelyek, rendelők, bank, stúdió stb.), gyakorlati oktatást folytató élményiskolák vízióját vetítettük elő, ahol a diákok gondolkodásának fejlesztése folyik, nem a tények elismételtetése.

Hangsúlyoztuk a alap- és középfokú, illetve szakmai tananyaghoz való folyamatos hozzáférés fontosságát, melyet a diák, illetve korosztálytól függetlenül mindenki bármikor, érdeklődéséhez igazodva sajátíthat el. 

Megjelent: 1537 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. február 13., csütörtök 08:35