Női értékek?

Sokan kérdeznek minket arról, miért csak a női értékeket hangsúlyozzuk?

 

Utáljuk a férfiakat? Feministák vagy leszbikusok vagyunk? Ki kell ábrándítanunk a reménykedőket, hogy valami érdekeset hallanak, mert nincs ilyesmi a háttérben. Jó szándékú édesanyák és édesapák alapították ezt a pártot.

Sok emberrel beszéltünk, akik azt hangoztatták, nincsenek különbségek férfiak és nők között, de az anatómia-élettannal foglalkozó szakemberek ezt már régóta cáfolják. Az evolúció és a természetes kiválasztódás erőteljesen nyomot hagyott bennünk, bár azért nem lett a két nem külön faj. Vannak férfias nők és nőies férfiak, mindenkiben lehetnek tulajdonságok, amelyek segítik a másik nem tagjai közé való beilleszkedést. Ettől még alapvetően nem tagadhatóak a többségi jellemzők.

 

Lássuk mik is ezek:

Női értékek

Férfias értékek

Óvatosság
(Alapja a gyűjtögető életmód, folyamatosan odafigyelve az ehetőkre.)

Bátorság
(Alapja a veszélyes vadászat, határozott kommunikáció
a társakkal.)

Gyengéd gondoskodás
(A feltétel nélküli szeretet megalapozza az egészséges
lelki fejlődést.)

Erő
(Ítéletet alkotni és megvédeni
a szűkebb és tágabb környezetet, akár erőszakkal is.)

Együttműködési készség
(Megtalálni a közös hangot mindenkivel, függetlenül attól,
ügyes, szép, okos, egészséges-e?)

Versenyszellem  
(Biztosítja az előrejutást, kitörést, fejlődést, folyamatosan a legjobbra törekedve.)

 

Természetesen rengeteg egyéb tulajdonság is alakítja személyiségünket. Lehetünk komolyak vagy viccesek, optimisták vagy pesszimisták, kedvesek vagy igazságosztók, és így tovább. A Női Értékek Pártja nem ítélkezik azon, melyek a jó vagy hasznos jellemzők.

Azért hangsúlyozzuk a női értékeket, mert a közjó megvalósításában túlsúlyba kerülésük, a társadalmi viszonyok változásával, valódi jelentőséggel bírhat. 

KELL AZ ELLENSÚLY AZ EGYENSÚLYHOZ!!!

A jelenleg létező, férfias célokat megvalósító pártok háttérbe szorítják a nőies nőket az élet minden területén. A pénz az úr, a döntések a pénz útját követik. Egyszerűen a nonprofit jóléti céloknak nagyobb helyet szükséges biztosítani a gazdaságpoltikában. Mi lenne, ha mi kerülnénk túlsúlyba? Még csak a veszélye sem áll fenn annak, hogy nőuralom (matriarchátus) esetén forduljon a kocka, és a férfiaknak kelljen majd küzdeniük a jogaikért. 

Tovább a kategóriában: « A színek szerepe